Sunday, 8 January 2012

Mr Pharmacology

Salam semua,

                   

                    Petang-petang macam nie memang buat aku ringan tangan nak update blog even esok killer paper.hehe. daripada aku tidoq petang, baik aku latih badan aku jadi rajin. "rajin update blog". mr pharmacology, i hope u will be ok tommorow, dont make me suffer. (sedang bercakap dengan subjek kegemaran aku.( ishhh, dia nie dah tak betoi ka apa, cakap dengan paper exam). hampa nak taw tak pharmacology tu apa? secara general, phamrmacology study bab ubat. ubat yang hampa guna tiap-tiap hari tu macam ubat batuk, sakit perut, patah hati.opppsss, patah hati tanya doktor cinta k.kehkehkeh

ini la yang aku belajar, hope semua faham k.hehe

                       tengok gambar kat atas, faham tak?haha.aku pun tak paham. dulu masa aku kecik-kecik (kecil-kecil) aku terfikir gak, macam mana dadah buat orang euphoria (rasa syok). macam mana action dia kat badan kita? tak kan telan-telan terus rasa best kan, kalau makanan kita telan rasa sedap sebab kita dah taw makanan memang sedap, tapi kalau ubat, mana la sedap kan, ada 2 3 jenis saja yang manis, yang lain pahit kot. so selepas aku belajaq subjek nie, aku dah faham mekanisma dadah-dadah bekerja. teruk betoi la dadah nie bantai badan kita dalam kata lain silent killer.hahaha. aku tak dapat bagi full explaination taw, haha, dah masuk medical term ( term perubatan) nanti, takot hampa semua meluat kat aku sebab tak paham. kehkehkeh. (gurau petang saja noh)

P/S : jumpa lagi nanti

5 comments:

  1. kat mana skrg?sepupu mama tunz amik benda alah ni jugak lah..hahah..dia dah buka farmasi kat penang...mama ingat pasal pena nakkena jodohkan dgn dia..hahahahahh...nostalgia gitu!!

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum / selamat sejahtera
    Terima kasih sebab sudi follow blog AWIEOMAR
    dan sudah tentunya saya dah follow blog
    saudara yang amat menarik perhatian ini.
    Ada tak baca entri yang saya post di bawah ni?
    http://awieomar.blogspot.com/2011/04/next-top-blogger-pengenalan.html
    Niat sebenarnya nak pelawa saudara
    untuk menyertainya. Harap sudilah turut serta.
    Kalau sudi nak jadi peserta - maklumkan saja di ruang komen
    entri kamu di sini (saya akan tengok balik)
    atau komen saja di blog saya.
    Jika tak nak pun takpe. Maklumkan macam tadi jugak.
    Atau kalau tak nak maklum balas pun tak
    mengapa - saya anggap kamu tidak mahu menyertainya
    selepas dua hari mesej ini di kirim.
    Anyway, terima kasih kerana habiskan baca.
    Saya akan tunggu keputusan anda. PEACE.

    ReplyDelete
  3. dolu sibuk akak aku soh amek pharmacy...tp aku tak minat n tak boleh amek jugak sebab aku tak amek bio..hahaha

    ReplyDelete
  4. dulu berminat ngan farmasi, siap ambik asasi farmasi lagih haha..then last2 tukar ambik course lain...hehe..susah kot nak ingat nama ubat..ahh penin giler...sila ajar pelissss.hehe

    ReplyDelete